• Reutel & Kuch.

    18 maart 2017

    De bovenstaande foto maakt het al duidelijk voor de ervaren Janneman-spotter; kommer en kwel ten huize Janneman. Het bovenstaande is mijn snotter-rantsoen; als mijn neus eenmaal goed dicht zit proef ik niks meer behalve zuur, zoet en zout. Citroensap, hagelslag en oude kaas dus. Op krakend knäckebröd omwille van de tactiele ervaring. Ofwel: ik ben snipverkouden. De eerste keer in bijna 4 jaar, niet meer elke dag naar school heeft zo zijn voordelen, maar ik ben er nu wel even goed beroerd van. Niks meer gewent zeg maar. En ziek helpt niet echt om lekker aan de slag te blijven.

    Lees meer >> | 770 keer bekeken

  • Klaar met narcissen geloof ik.

    11 maart 2017

    Ok, ik schreef het de vorige week al, en inderdaad. Op gegeven moment ben ik wel klaar met narcissen tekenen… De afgelopen week heb ik nog één dag getekend, en de rest van de week ben ik voornamelijk bezig geweest met uitzoeken welke ik echt de moeite vond, en die op te plakken en met zegels en al af te werken. De einduitslag na iets van twee weken en 35 tekeningen is uiteindelijk een stuk of 7 tekeningen die letterlijk een stempel van goedkeuring konden krijgen. Een aardige voorjaars-reeks, ik ben niet ontevreden.

    Lees meer >> | 1435 keer bekeken

  • Dekking zoeken en doorwerken

    4 maart 2017

    Hier in het zuiden was de afgelopen week carnaval los gebarsten, en het was bar en boos weer; slechte combinatie voor de feestgangers, maar een prima combinatie om mij thuis te houden en aan de slag te laten gaan. Ik heb dekking gezochten tegen de grote boze buitenwereld en me een weekje te barsten getekend.

    Lees meer >> | 1269 keer bekeken

  • Een weg zoeken

    25 februari 2017

    De vorige week was ik begonnen met die narcissen, en daar ben ik deze week nog even grondig mee verder gegaan. Er waren een aantal problemen op te lossen; ik had ruzie met het papier en de uitvloeiende inkt, en qua compositie was ik er ook nog niet helemaal uit.

    Eerst maar eens even het papier- en inktprobleem. Gezien de regen en algehele onprettigheid buiten had ik geen zin in op de motor springen en naar Maastricht gaan. Tegelijk hielp datzelfde weer me wel om dan maar hier in huis aan de slag te gaan. En sowieso, ik kan niet zo goed stoppen als iets niet wil lukken. Dus nog maar eens serieus verder prutsen, zoeken naar een weg om dit allemaal onder de knie te krijgen.

    Lees meer >> | 1610 keer bekeken

  • Even afstand nemen

    18 februari 2017

    De afgelopen week kwam ik niet zo op gang. Ik wilde eigenlijk veel losse kleine tekeningen maken, en dat heb ik niet zitten doen. Ik wilde ook nog even verder met de paalhoofden, dat is wel gedaan. Ik ben er alleen nog niet uit of het wat is.

    De komende week wel opplakken en zegelen, dan zie ik later wel of het echt de moeite is (als ik hem samen met de andere paalhoofden aan de muur hang).

    Lees meer >> | 872 keer bekeken

  • schetsen of tekenen

    11 februari 2017

    Voor degene die nu een lading lino’s verwachtten, so sorry, dat laat vermoedelijk nog wel een paar weken op zich wachten. De vers aangekochte wringer was meer een gelegenheidsaankoop (ik zag een nette wringer op marktplaats) dan een doelbewust plan om nu met die wringer lino’s te gaan drukken. Ik heb mijn twijfels over de bruikbaarheid, maar ik wil het eens proberen. Maar ik wil ook de Japanse manier van handdrukken, met waterverf en rijst-lijm proberen, en nog zoveel andere zaken. En daarvoor moet ik eerst eens wat lino’s ontwerpen. En om die te ontwerpen moet ik eerst eens beslissen wat voor lino’s ik eigenlijk wil hebben… En dat brengt me op de afgelopen week. Tekenen of schetsen dus.

    Lees meer >> | 1795 keer bekeken

  • Dwalende gedachten.

    4 februari 2017

    Afgelopen week heb ik een voorlopige belastingaangifte gedaan, en van daaruit kwam weer eens enig piekeren over financiën en eventuele mogelijkheden die ik nu heb. Eén van die mogelijkheden waar ik al vaker over heb zitten denken is een soort van mini-kampeerbusje. Comfortabel, en het uitdenken en inrichten van zo’n busje lijkt me geweldig leuk. Minpuntje is dat ik een beetje mijn twijfels heb over de daadwerkelijke bruikbaarheid. Met de motor kom ik op plekken waar ik me met een auto niet zou wagen. Maar goed, toch nog maar eens op internet neuzen. Prijzen van auto’s kijken, kosten van beurten opzoeken, wegenbelasting, verzekering… Ik kom vrij snel op 1000-1200 euro vaste lasten per jaar uit, en dan heb ik nog geen meter gereden. Nee, dat blijft toch eigenlijk net te duur.

    Lees meer >> | 830 keer bekeken

  • Sittardse musea De Domijnen

    29 januari 2017

    Vandaag had ik een rondleiding en een her-kennismaking met de Sittardse musea na de ingebruikname van het Ligne gebouw. De entreeprijzen zijn in elk geval flink omhoog gegaan; 6 euro voor de moderne kunst, en 9 euro voor een combiticket met de historie-collectie. Voorheen was dat 4 euro voor beiden. Geen goed idee, die prijsverhoging. Musea horen naar mijn idee gratis te zijn, een vrij toegankelijk centrum van een gemeenschap.

    Lees meer >> | 1063 keer bekeken

  • Moeizaam.

    28 januari 2017

    Ik wil lino’s ontwerpen, en eigenlijk lukt het niet om verschillende redenen. Ik wil eigenlijk kleiner werken dan past bij het niveau aan detail wat ik wil hebben. En ik blijf heen en weer slingeren tussen realisme en expressiviteit. Zolang ik geen duidelijke keuze maak op dat gebied blijft het sowieso gemodder.

    Lees meer >> | 792 keer bekeken

  • Weinig te zien

    22 januari 2017

    Ik zit weer te lezen… Kunst dit keer, dat wel. Een opstelsommetje van factoren. De visgraatvis die ik de vorige week tekende liet me niet los, dat is eigenlijk wel iets voor een linoleumsnede of zo. En zo kwam het gepieker over lino’s weer op gang. Ik heb de afgelopen week wat schetsen proberen te maken, maar ik dwaalde weer af naar andere onderwerpen. De visgraat in lino is te uhm, voor de hand liggend? Eigenlijk geen reden om hem niet te maken, maar ik heb de onstuitbare neiging om te denken ‘dat is me te makkelijk, doe iets dat meer moeite kost'. Alleen wilde dat dan ook weer niet zo lukken, niks van de schetsen is bruikbaar voor wat dan ook.

    Lees meer >> | 674 keer bekeken

  • Meer blogs >>