Ik zit nog steeds met een hoofd vol linoleum, maar heb wat moeite met verder komen. Deels omdat ik niet weet hoe ik verder moet, maar ook deels door afleiding. Ik ben weer eens even in Twin Peaks verzeild geraakt, de tv serie uit begin jaren ’90. Damn good coffee!

En nu laat ik me maar eens even drijven. Wat kan ik met die serie? Op de lerarenopleiding leerden we elk hulpmiddel te gebruiken wat je hebt. En terwijl ik daar in theorie helemaal voor ben, ben ik zelf toch nogal geneigd om op de een of andere manier altijd de moeizame omweg te nemen. Nu even niet!

Foto’s van de tv maken, het juiste moment kiezen, even door photoshop halen, en met redelijk bejaard carbonpapier en al aan de slag.

En dan met inkt aan de slag. Zo is een ontwerp geen week modderen maar een middagje ontspannen tekenen. De vraag is of het ook de moeite waard is…

Overigens zouden de lino’s van de afgelopen twee maanden zo in de serie passen qua landschap; ik zit ook als ik wat anders doe toch wel in een bepaalde mindset.