• ongeïnspireerd gepruts en serieus gepieker

    27 mei 2017

    De afgelopen week wilde het niet zo lukken. De eerste echt zomerse dagen hebben sowieso de neiging me wat lam te slaan, en ik zit momenteel een beetje met het probleem dat ik teveel verschillende dingen wil, en niet kan kiezen. Het tekenen deze week was dan ook meer een plichtmatig geklungel dan serieus tekenen. En dat levert zelden wat goeds op:

    Lees meer >> | 852 keer bekeken

  • Als het toch over van alles moet gaan…

    21 mei 2017

    Ha, twee blogjes deze week, al is dit wel even wat anders. Ik heb wel ooit geschreven dat mijn leven als geheel een kunstwerk is (al zal het weinig museale aandacht trekken) en eigenlijk wil ik in dit blog over van alles wat me bezig houd schrijven. Meestal komt dat er niet van en neig ik telkens weer ertoe me tot meer concrete kunst te beperken. Nu maar eens even bewust buiten mijn bootje stappen.

    Lees meer >> | 1656 keer bekeken

  • Een la indelen

    20 mei 2017

    Hoe moeilijk kan dat zijn? Het vorig jaar heb ik mijn nieuwe kast/bureau getimmerd, en een van de klusjes die daar nog voor lagen was een indeling in een van de grote lades maken om mijn pijpen op te bergen.

    Toen ik de kast maakte had ik daarvoor al meteen van afvalhout wat str

    Lees meer >> | 773 keer bekeken

  • tentje testen

    12 mei 2017

    Als er een nieuwe tent komt, dan is het zaak om er zo snel mogelijk op uit te gaan om het ding eens even in het wild te testen. Het voorkomt lastige telefoontjes naar winkels in de geest van ‘Nu sta ik hier op de camping, en er zitten geen haringen bij de tent’ (citaat van een vriend van me, tijdens een van onze befaamde winterkampen; de ongelovige reactie aan de andere kant was iets in de geest van ‘Maar meneer, het is nu toch geen tijd om te kamperen!’). Thuis even kijken of alles erbij zit en hoe de tent opgezet moet worden, en dan er op uit en kijken of ook alles werkt. Ik ben op de motor gestapt, naar de Moezel gereden voor een eerste nacht en een paar glaasjes witte wijn. Zeeg genoeglijk, al was de dag daarna wat mistig. Nee, niet teveel wijn; mist, echte mist!

    Lees meer >> | 1279 keer bekeken

  • dienstmededeling...

    4 mei 2017

    Even geen updates, ik ben effe weg... Tentje proberen en zo!

    Lees meer >> | 491 keer bekeken

  • Een nieuw huis

    27 april 2017

    Geen kunst. Ik ben de afgelopen weken ook met andere dingen bezig geweest, en een nieuw huis was daar eentje van. Nou ja huis… Meer een weg-van-thuis huis zeg maar. Ik heb na maanden piekeren en weken rondrijden en tenten kijken eindelijk een nieuwe tent gekocht. Met patio. Voor iemand die soms verre reizen maakt of soms in weer en wind kampeert is zoiets een hele stap. En aangezien mijn kamperen en reizen toch altijd ook wel in het teken van kunst bedrijven stond hier maar even een verslagje.

    Lees meer >> | 6228 keer bekeken

  • Wat ik niet heb gedaan…

    22 april 2017

    Deze week een korte blogje. Ik had een plan, vooral voor de komende week eigenlijk, maar dat gaat even niet gebeuren. In feite heb ik vooral weer eens een weekje lekker gelezen

    De bedoeling was eigenlijk om de afgelopen week mijn kampeerspullen eens door te lopen, en dan de komende week er op uit te gaan. Een weekje kamperen, liefst met niet al te best weer, om mijn kampeerroutine weer eens een beetje aan te scherpen. Het huidige frisse en wat grijze weer was eigenlijk precies wat ik daarvoor nodig had. Alleen uhm, echt zin krijg ik daar niet van.

    Lees meer >> | 1343 keer bekeken

  • lades vullen

    8 april 2017

    Een vriend stuurde me zojuist deze foto.

    Een Fractale ladenkast! Dat is precies wat ik nu nodig heb! (met dank aan G)

    Eerst maar even laten weten; volgende week geen blog; ik heb een afspraak met een tandarts. Niks ernstigs, maar uhm, het heeft nogal de neiging om me bezig te houden. Laat ik het zo zeggen; de langste pauze tussen twee tandartsbezoeken was voor mij iets van 32 jaar. Het moge duidelijk zijn, ik heb het daar niet op. Komende week wil ik me dan ook onderdompelen in lezen en tv kijken, met verder niks moeten en zoveel mogelijk rust en milde afleiding.

    Lees meer >> | 1099 keer bekeken

  • Vuilniszakken vullen

    1 april 2017

    Geen tekenen de afgelopen week. Ondanks mooi weer zelfs maar weinig de deur uit. Mijn verkoudheid heeft zich ondertussen weten uit te breiden tot sinusitis, een plofhoofd zeg maar, en dat ben ik niet zomaar kwijt. Gelukkig heb ik daar vroeger maanden mee rondgelopen, ik kan er mee leven. Alleen niet leuk., en het helpt niet als je iets moeilijks wilt doen.

    Lees meer >> | 1478 keer bekeken

  • Wanneer toegeven dat iets geen goed idee was?

    25 maart 2017

    Het grote opruimen ligt even stil, ik heb een weekje ziek gevierd. En als ik er de volgende week mee begin is het ook maar de vraag of het veel voor hier in het blog oplevert, maar dat zien we dan wel weer.

    Even wat anders dan maar? Ik wil weer met Sittard aan de slag. Een aantal jaren geleden ben ik daar ook al eens mee bezig geweest, maar toen liep dat een beetje dood; de kleine schilderijen bevielen –op een paar uitzonderingen na- niet echt, ik heb wat aardige lino's gemaakt van gebouwen in de stad, maar op de een of andere manier liep het niet. Het bleef moeizaam plekjes zoeken en aarzelend wat proberen. En toch, en toch… Ik woon hier al 33 jaar, het is een mooie stad zeggen bezoekers, en ik zou daar toch wat mee moeten kunnen doen.

    Lees meer >> | 542 keer bekeken

  • Meer blogs >>